ქართული საფიხვნო ქართული საფიხვნო

 
 GalleryGallery კითხვა-პასუხიკითხვა-პასუხი   ძიებაძიება   წევრთა სიაწევრთა სია   ჯგუფებიჯგუფები   რეგისტრაციარეგისტრაცია 
 პროფილიპროფილი   სისტემაში შესვლა პირადი შეტყობინების სანახავადსისტემაში შესვლა პირადი შეტყობინების სანახავად   შესვლაშესვლა 

JAVAს ფენომენი.
გადასვლა გვერდზე წინა  1, 2, 3, 4, 5  შემდეგი
 
ახალი თემის დაწყება   პასუხი თემაზე    ქართული საფიხვნო -> პროგრამირება
წინა თემის ნახვა :: შემდეგი თემის ნახვა  

JAVA-ს როლი პროგრამირების მომავალში
უდიდესი - უნიკალურია გამოყენების სფეროების, პორტაბელურობის, ენის სტრუქტურისადმი თეორიული მიდგ
25%
 25%  [ 5 ]
უდიდესი - უნიკალურია გამოყენების სფეროების, პორტაბელურობის, ენის სტრუქტურისადმი თეორიული მიდგ
25%
 25%  [ 5 ]
არ აქვს მომავალი - ნელია და JVM სჭირდება. ბედი მაგის რომ Sun და IBM ქაჩავს თორე აქამდეც ჩაყვინთავდა
15%
 15%  [ 3 ]
არ აქვს მომავალი - ნელია და JVM სჭირდება. ბედი მაგის რომ Sun და IBM ქაჩავს თორე აქამდეც ჩაყვინთავდა
15%
 15%  [ 3 ]
C++ზე მარტივია, მაგრამ ჯერ კიდევ შეიძლება სერიოზული რამეების წერა - ამიტომაცაა პოპულარული
0%
 0%  [ 0 ]
C++ზე მარტივია, მაგრამ ჯერ კიდევ შეიძლება სერიოზული რამეების წერა - ამიტომაცაა პოპულარული
0%
 0%  [ 0 ]
Java არა კვატი - აგერ PHPზეც მშვენივრად ვწერ სკრიპტებს რომელიც უნიქსზე და შუშაბანდზე ორივეზე ეშვება.
10%
 10%  [ 2 ]
Java არა კვატი - აგერ PHPზეც მშვენივრად ვწერ სკრიპტებს რომელიც უნიქსზე და შუშაბანდზე ორივეზე ეშვება.
10%
 10%  [ 2 ]
ხმების რაოდენობა : 20

ავტორი შეტყობინება
Bermuxa



გაწევრიანდა: 11 ივნ 2002
წერილი: 979
ადგილმდ.: ფორუმის საზღვრისპირა ჰორიზონტი

წერილიგამოგზავნილია: სამ სექ 03, 2002 17:34    წერილის სათაური: პასუხი ციტირებით

Black Monk

სწორად მიმიხვდი, ცხადია ამ ორი მიდგომის შედარება არ მიგულისხმია. ვგულისხმობდი ენის იმ ნაწილების შედარებას რომელიც ორივე ენაში გვაქვს, ასეთი კი საკმაოდაა. მე ვგულისხმობ იმას რომ C++ შიც და Java -შიც ძირითადი პროცედურული ჩონჩხი დარჩა C დან (ის ნაწილი რაც კლასებს არ ეხება), მართალია რაღაც რაღაცეები ამ მიმართულებითაც შეიცვალა C++ შიც და შემდგომ Java-შიც, მე სწორედ ის მაინტერესებს რამდენად ემხრობით Java-ს მომხრეები ამ ცვლილებებს. აი ის მაგალითი რომელიც შენ მოიყვანე While ციკლთან დაკავშირებით, მანდ კლასები არ გვაქვს და შედარება ხდება სწორედ C (რომელსაც C++ ც იმეორებს) და Java-ს კონსტრუქვიებისა.

ის რომ ზოგს ეს მოსწონს ზოგს ის გასაებია მაგრამ ჯორდანოს არ ვეთანხმები იმაში რომ თითქოს ეს მხოლოდ გემოვნების საკითხია, გემოვნებას აქ მნიშვნელობა კი აქვს მაგრამ ჩემი აზრით ის მეორადია, ძირითადი საკითხი სრულიად პრინციპულია და იმის შემდეგ თუ ვინ როგორ წყვეტს ამ საკითხს მას შემდეგ ამჟღავნებს იგი ამა თუ იმ გემოვნებას. ყოველ შემთხვევაში ეს ის მოწონება და გემოვნება არ არის რომელზეც არ დაობენ, ამას სერიოზული პრინციპები უდევს საფუძვლად რომლების ობიექტურად შეფასებაც ჩემი აზრით შეიძლება. საქმე ალბათ იმაშია რამდენად აცნობიერებს ამას კონკრეტული პროგრამისტი. საქმე იმაშია თუ ვართ მზად დავიცვათ ჩვენი ესა თუ ის პოზიცია და ”გემოვნება” თეორიული მსჯელობისა და კონკრეტული მაგალითების განხილვის საფუძველზე. Black Monk -ის პოზიცია გასაგებია რომ იგი ემხრობა Java-ში შემოღებულ ცვლილებებს. საინტერესოა ამ მხრივ ჯორდანოსა და/ან სხვა Java-ს მომხრეთა პოზიცია.

ჩემთვის ცოტა მოულოდნელი იყო ჯორდანოს სიტყვები: ”მაგისთვის ყურადღება არ მიმიქცევიაო”, რადგანაც ჩემი აზრით Black Monk -ის მიერ მოყვანილი მაგალითი სწორედ რომ პრინციპულია (დიდი მადლობა ამ მაგალითისთვის, როგორც იტყვიან 10-ში გაარტყი). ჯორდანოს განწყობა აქ სრულაიდ ბუნებრივია როდესაც იგი ამ შეცდომას ”საზიზღრად საპოვნს” უწოდებს. ეს შეცდომა პირდაპირი შედეგია C -ს იმ ერთ-ერთი ძირითადი პრინციპისა რომ გამოსახულება ამავე დროს შეიძლება იყოს ოპერატორივ და პირიქით რიგი ოპერატორებისა ამავე დროს არიან გამოსახულებები (ანუ გააჩნიათ რეზულტატი მნიშვნელობა). ეს გახლავთ C/C++ -ის ერთ-ერთი ”საამაყო” თვისება, ამ თვისების გამოა შესაძლებელი აი ასეთი ოპერატორები:
კოდი:

  a=b=c=d-7+(l=b++*(j=a+c))+c;
  d=c+++ ++b;

ზემოთ მოყვანილი while ციკლის შემთხვევაში მოგეხსენებათ რაშიცაა პრობლემა. რამოდენიმე სიტყვით ვიტყვი, while -ის შემდეგ უნდა იყოს ლოგიკური გამოსახულება (პირობა, თუ რა შემთხვევაში შესრულდეს ციკლის სხეული) ეს პირობა ხშირად არის შედარება ჩვენს მაგალითში უნდა იყოს a==b, მექანიკური შეცდომის გამო თუ დაცწერთ a=b ეს უკვე არის მინიჭების ოპერატორი, აქ ცხადია ოპერატორის ადგილი არაა ამიტომ წესით კომპილატორმა შეცდომა უნდა მოგვცეს, მაგრამ საქმე იმაშია რომ ეს ოპერატორი ამავე დროს გამოსახულებაცაა, კერძოდ ამ გამოსახულების ტიპი იგივეა რაც a-ცვლადის ტიპი, მნიშვნელობა კი a -ცვლადის მნიშვნელობის ტოლია მინიჭების შემდეგ. ვთქვათ a არის int ტიპის მაშინ კომპილატორმა მაინც შეცდომა უნდა მოგვცეს რადგან ეს არ არის ის ტიპი, კერძოდ ლოგიკური ტიპი (boolean) რომელიც აქ არის აუცილებელი, მაგრამ რა, ეს კვლავ არ არის შეცდომა რადგან int ტიპი ყოველგვარი მითითების გარეშე შესაძლოა განხილული იქნას როგორც ლოგიკური ტიპი. ამ პატარა ერთსიმბოლოიანი შეცდომის გამო, კვლავ მივიღეთ სინტაქსურად სწორი კონსტრუქცია ოხონდ სულ სხვა სემანტიკური მნიშვნელობით. საქმეა ეს?
_________________
განათლება: დავამთავრე თბილისის ფორუმი.


უკანასკნელი შემსწორებელი: Bermuxa. დრო: სამ სექ 03, 2002 18:55. შესწორებათა საერთო რაოდენობა: 1
დაბრუნება დასაწყისში
მომხმარებლის პროფილი პირადი შეტყობინების გაგზავნა
PP



გაწევრიანდა: 06 ივლ 2002
წერილი: 279

წერილიგამოგზავნილია: სამ სექ 03, 2002 18:13    წერილის სათაური: პასუხი ციტირებით

Component Pascal-ი გაგიგიათ? მე დღეს გავიგე სრულიად შემთხვევით და მაგრა გამისწორდა. ნახეთ:

http://www.fit.qut.edu.au/PLAS/ComponentPascal/
http://www.oberon.ch/docu/Java_vs_ComponentPascal.html
http://www.oberon.ch/

ესეც თქვენი ჯავა. ეე... ჯერ კიდევ როდის ვეუბნებოდი ჩემს მეცნიერ ხელმძღვანელს პასკალის კომპილატორი გავაკეთოთ JVM-სთვის მეთქი. ისეთიმა გაკვირვებულმა შემომხედა და მკითხა რად გვინდაო ვიფიქრე გიჟი ვგონივარ ამას ალბათ მეთქი icon_smile.gif

ველი თქვენს აზრს Component Pascal-ზე icon_smile.gif
დაბრუნება დასაწყისში
მომხმარებლის პროფილი პირადი შეტყობინების გაგზავნა
Black Monk



გაწევრიანდა: 22 ივლ 2002
წერილი: 6726
ადგილმდ.: /dev/null

წერილიგამოგზავნილია: სამ სექ 03, 2002 18:45    წერილის სათაური: პასუხი ციტირებით

Bermux, სიმართლე რომ გითხრა - სულაც არ ვარ დარწმუნებული რომ იმ ცვლილებებს, რომლებიც შენ ახსენე და რაც არის ჯავასა და სის შორის - თვალდახუჭული ვემხრობი. უბრალოდ, მგონია რომ ეს ცვლილებები ჯავაში გამოიწვია მისი უფრო "სუფთა" ობიექტურად-ორიენტირებულ ენად ქცევისკენ სწრაფვამ და მკაცრი ტიპიზაციის მოთხოვნამ. მიმაჩნია რომ ჭკუასთან ახლოა, თუმცა რა იცი რა ხდება.. icon_smile.gif

მოკლედ ორივეს დიდ პატივს ვცემ თავის პლიუს-მინუსებიანად.

PP. პასკალი და ვერმიშელის ქაში, ბავშვობიდან მეზიზღება ორივე. ზუსდად ვერ აგიხსნი რატომ (მგონი ალერგია მაქვს) მაგრამ ეგრეა და ამიტომ მე ვერ გიპასუხებ პასკალზე რას ვფიქრობ, გინდა კომპონენტა იყოს და გინდა ობიექტა icon_smile.gif
დაბრუნება დასაწყისში
მომხმარებლის პროფილი პირადი შეტყობინების გაგზავნა მომხმარებლის ვებ-გვერდის ნახვა
Bermuxa



გაწევრიანდა: 11 ივნ 2002
წერილი: 979
ადგილმდ.: ფორუმის საზღვრისპირა ჰორიზონტი

წერილიგამოგზავნილია: სამ სექ 03, 2002 19:19    წერილის სათაური: პასუხი ციტირებით

ის ხომ ცხადია რომ Black Monk-ის მიერ მოყვანილ While ციკლის მაგალითში Java-ს მიდგომა უფრო სწორი და სასარგებლოა პროგრამისტისთვის. ხოლო ის თუ რაში მდგომარეობს იგივე მაგალითზე C/C++ -ის მიდგომის უპირატესობა გაუგებარია. თუ ვინმე თვლის რომ ამ მაგალითში C/C++ -ს რაიმე უპირატესობა აქვს მაშინ ცხადად უნდა ითქვას კერძოდ რაში, წინააღმდეგ შემთხვევაში ბუნებრივი იქნება რომ ჩაითვალოს რომ C/C++ -ი კერძოდ ამ შემთხვევაში აშკარად უფრო უარესია ვიდრე Java. ზოგად საუბარში რომ ორივეს აქვს თავისი დადებითი და უარყოფითი მხარეები ცხადია სრულიად გეთანხმები, მაგრამ ალბათ ესეთი ზოგადობა ბევრს არაფერს მოგვცემს, უფრო საინტერესო იქნება კონკრეტულად ვთქვათ, კერძოდ რა მოგვწონს და რატომ და რამდენად სასარგებლოა ესა თუ ის კონსტრუქცია რეალურ პროგრამირებაში. უბრალოდ მომწონს არ მომწონს საუბარი ნაკლებად დამაჯერებელია. თუ საფუძვლიანი მსჯელობა გვსურს, მაშინ უფრო რეალური არგუმენტები უნდა ვთქვათ. ამიტომ მე ისევ შენს კონკრეტულ მაგალითს ვუბრუნდები და გთხოვთ ჯერ მის შესახებ გამოთქვათ თქვენი მოსაზრება. (შემდგომში ალბათ სხვა მაგალითებიც იქნება)
_________________
განათლება: დავამთავრე თბილისის ფორუმი.
დაბრუნება დასაწყისში
მომხმარებლის პროფილი პირადი შეტყობინების გაგზავნა
jordano
გამგე


გაწევრიანდა: 11 ივნ 2002
წერილი: 22555
ადგილმდ.: თბილისი, საქართველო

წერილიგამოგზავნილია: ოთხ სექ 04, 2002 6:02    წერილის სათაური: პასუხი ციტირებით

კაცმა რომ თქვას, თუ C/C++ -ზე ფრთხილად წერ, ეგრეთი შეცდომების ალბათობა არც ისე დიდია, მაგრამ თუ დაუშვი...
თავისთავად, a=b=c=5 (ანუ ის, რომ მინიჭება შედეგს აბრუნებს) C/C++ -შიც არის. უბრალოდ, ლოგიკური ტიპი არ გვაქვს და მის მოვალეობას int ასრულებს. ისე, ჩვენში დარჩეს და, ამ true-false-ს გამოყენება C=>java გადასვლის ერთ-ერთი მძიმე მომენტია.

რეალურ პროგრამირებაში ამას ერთადერთი ხეირი მოაქვს. რამდენიმე სიმბოლოთი ნაკლების წერაა საჭირო. მეორე მხრივ, წარმოიდგინეთ ფუნქცია strcmp, რომელიც აბრუნებს 0-ს თუ პარამეტრად გადაცემული სტრიქონები ერთმანეთის ტოლია. ალბათ
კოდი:

if (!strcmp(str1, str2)) {
   cout<<"სტრიქონები ერთმანეთის ემთხვევიან”<<endl;
}

უფრო გასაგებად მიიჩნევა, ვიდრე
კოდი:

if (strcmp(str1, str2)==0) {
   cout<<"სტრიქონები ერთმანეთის ემთხვევიან”<<endl;
}

_________________
Waiting for the revolution...
დაბრუნება დასაწყისში
მომხმარებლის პროფილი პირადი შეტყობინების გაგზავნა Send email მომხმარებლის ვებ-გვერდის ნახვა AIM-მისამართი Yahoo Messenger MSN Messenger
PP



გაწევრიანდა: 06 ივლ 2002
წერილი: 279

წერილიგამოგზავნილია: ოთხ სექ 04, 2002 17:21    წერილის სათაური: პასუხი ციტირებით

Black Monk

აბა აბა... პასკალს ნუ ეხები icon_smile.gif არ ეკადრება მოდერატორს ასეთი სუბიექტური აზრების გამოთქმა. სად ქაშა და სად სრულყოფილების ეტალონი icon_smile.gif

მე ვერავინ დამდებს ბრალს არაობიექტურობაში. პროგრამირება ჩემთვის პასკალით არ დაწყებულა და არც დამთავრებულა. არსებობს ორი მიმართულება პროგრამირების ენების განვითარებაში, ევროპული და ამერიკული. მათ შორის თითქმის ისეთივე სხვაობაა როგორიც ამ ორ დიდი ცივილიზაციას შორის. ერთისთვის მთავარია თავისუფლება ("თავში ქვაც გიხლია"), მეორესთვის გონივრული შეზღუდვები ("ნუ გადმოხტები მეათე სართულიდან"). ერთისთვის მთავარია ოღონდ როგორღაც იმუშავოს, კარგად იმუშავოს, მეორესთვის მთავარია სტრუქტურული, გამართული და ლამაზი იყოს (და თუ ეს ასეა ცხადია კარგადაც იმუშავებს). და ა.შ.

მე ვემხრობი ევროპულ მიმართულებას. თუმცა ყოველდღიურ საქმიანობაში მეორეს ვიყენებ. მხოლოდა მხოლოდ იმიტომ რომ მას მონსტრები და გიგანტები უმაგრებენ ზურგს. მე თუ მკითხავთ ამერიკაში გაკეთებული პროგრამირების ენების უმეტესობა სრული ნაგავია. მაგალითად:

BASIC - სასაცილოა უბრალოდ, no comments icon_wink.gif
FORTRAN - სირცხვილი და თავლაფდასხმა, რაზეა ლაპარაკი როცა სუპერკომპიუტერების მთავარ დაპროგრამების ენად ითვლება დღესაც კი.
COBOL - მარტივად რომ ვთქვათ ნაგავი (ისე სანამ ამას დავწერდი მაინც გადავხედე მაგ ენის აღწერას). ან ნაგავზე დგას მთელი ამერიკა. ANSI-ის გათრეული როგორღაც დღემდე და მაინც მკვდარია თითქმის.

დიდი სურვილი მქონდა მიმემატებინა ამ ჩამონათვალისათვის C/C++, და თავად ფენომენალური JAVA(როგორც ენა)-ც კი, მაგრამ ხომ ვიცი აქ მოდერატორების რისხვას ვერ გადავურჩები icon_lol.gif

P.S. პროგრამირების ოლიმპიადებზე (იქ სადაც მთავარია არა პლატფორმა და მანქანის შიგნეულობა არამედ ალგორითმული მიდგომა) სწორედ ზოგიერთებისაგან ვერმიშელის ქაშივით დაწუნებული პასკალი ითვლება ძირითად ენად.
დაბრუნება დასაწყისში
მომხმარებლის პროფილი პირადი შეტყობინების გაგზავნა
Black Monk



გაწევრიანდა: 22 ივლ 2002
წერილი: 6726
ადგილმდ.: /dev/null

წერილიგამოგზავნილია: ოთხ სექ 04, 2002 17:34    წერილის სათაური: პასუხი ციტირებით

PP, ფორუმი სწორედაც რომ სუბიექტური აზრის გამოხატვის საშუალებაა. მთავარია შენი აზრი აბსოლიტურ ჭეშმარიტებად არ გაასაღო და სხვისი აზრის მოსმენა შეგეძლოს. მე ვთქვი - ალერგია მაქვს პასკალზე მეთქი თორემ შენ აქე რამდენიც გინდა - პირიქით მოგისმენთ აბა რას გვეტყვი კარგს ამ ენაზე.

ისე, პასკალის ისტორია თუ სწორად მახსოვს - სავარჯიშო ენად შეიქმნა უნივერსიტეტში, საშინაო დავალებების გასაკეთებლად - "სერიოზული" ენა არასოდეს ყოფილა? icon_smile.gif მაგრამ, მაინც გვითხარი აბა კონკრეტულად რითია უფრო სტრუქტურული, ლამაზი და გამართული ვიდრე C++, სიამოვნებით მოგისმენთ იმიტომ რომ მე მსგავსსაც კი ვერაფერს ვატყობ მაგ ენას.

რაც შეეხება ოლიმპიადებს - ოფტოპიკია და ამიტომ ცალკე ვაგხსენი თემა. ისე მოკლედ გეტყვი რომ - მაგაზეც ძალიან სუბიექტური შეხედულბა მაქვს და ამ შეხედულების დაწერის გამო, იმედია იმპიჩმენტს არ მომიწყობ icon_smile.gif
დაბრუნება დასაწყისში
მომხმარებლის პროფილი პირადი შეტყობინების გაგზავნა მომხმარებლის ვებ-გვერდის ნახვა
PP



გაწევრიანდა: 06 ივლ 2002
წერილი: 279

წერილიგამოგზავნილია: ოთხ სექ 04, 2002 17:43    წერილის სათაური: პასუხი ციტირებით

კაი, ცოტა დამაცადეთ, მაგისთვისაც მოვიცლი და გავაკეთებ სრულ ანალიზს icon_smile.gif
დაბრუნება დასაწყისში
მომხმარებლის პროფილი პირადი შეტყობინების გაგზავნა
ML



გაწევრიანდა: 23 დეკ 2002
წერილი: 744

წერილიგამოგზავნილია: სამ დეკ 24, 2002 20:41    წერილის სათაური: python rulz!!! პასუხი ციტირებით

Python 2.2.2 (#1, Dec 3 2002, 00:22:53)
[GCC 2.95.3 20010315 (SuSE)] on linux2
Type "help", "copyright", "credits" or "license" for more information.
>>> m=range(10)
>>> n=[i for i in m if i%2 == 0]
>>> print n
[0, 2, 4, 6, 8]
>>> def myfunc(str):
... return eval("lambda x:%s"%str)
...
>>> print myfunc("x*x+9*x-12")(0)
-12
>>> c=apply(lambda x:x*x,(4,))
>>> c
16
--------------------------------------------------
class betterThanFunctor:
def __init__(self):
pass

def __build(self, str): #comment: a private function
return eval("lambda x:%s" % str )

def __call__(self, str, x):
return self.__build(str)(x)


if __name__ == "__main__":
functor=betterThanFunctor()
s="x+6"
x=3
print "here follows the output for string%s and for var %d"% (s,x)
print functor(s,x)
----------------------
here follows the output for stringx+6 and for var 3
9
>>>>>>>>>>>>>
Java? C++? hehehe
:lol: :lol:
_________________
Victrix causa diis placuit sed victa Catoni.
დაბრუნება დასაწყისში
მომხმარებლის პროფილი პირადი შეტყობინების გაგზავნა
ML



გაწევრიანდა: 23 დეკ 2002
წერილი: 744

წერილიგამოგზავნილია: სამ დეკ 24, 2002 21:55    წერილის სათაური: more python fun: Tu moderqatori ar waSlis... პასუხი ციტირებით

file functor.py
class betterThanFunctor:
def __init__(self):
print 'constructor unchanged!'

def __build(self, str): #comment: a private function
return eval("lambda x:%s" % str )

def __call__(self, str, x):
return self.__build(str)(x)


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

file recompile.py:


from py_compile import *
from string import * #you can use the 're' module, if needed
import sys



def recompile ( fn, templateString, changeWithString ) :
try:
f=open ( fn, "r+")
lines = []
except IOError:
print >> sys.stderr, "File chka!"
sys.exit(1)
else:
for line in f: #note the iterator!

line = line.replace(templateString,changeWithString)

lines.append(line)

f.seek(0,0)
f.writelines(lines)
f.close()

compile(fn)


if __name__ == "__main__":
import functor

Functor=functor.betterThanFunctor()
s="x+6"
x=3
print "here follows the output for string '%s' and for var %d"% (s,x)
print Functor(s,x)
print "this was before recompilation!"

recompile("functor.py", "unchanged","changed")
reload(functor)
Functor=functor.betterThanFunctor()
s="x+6"
x=3
print Functor(s,x)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

output:
constructor unchanged!
here follows the output for string 'x+6' and for var 3
9
this was before recompilation!
constructor changed!
9


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Javas an C++-s SeuZliaT ase? icon_lol.gif
_________________
Victrix causa diis placuit sed victa Catoni.
დაბრუნება დასაწყისში
მომხმარებლის პროფილი პირადი შეტყობინების გაგზავნა
აჩვენე წერილები წინა:   
ახალი თემის დაწყება   პასუხი თემაზე    ქართული საფიხვნო -> პროგრამირება ყველა დრო მოცემულია სარტყელში GMT
გადასვლა გვერდზე წინა  1, 2, 3, 4, 5  შემდეგი
გვერდი ნომერი 3(სულ - 5)

 
აირჩიე:  
ამ განყოფილებაში თქვენ არ შეგიძლიათ ახალი თემის გახსნა
ამ განყოფილებაში თქვენ არ შეგიძლიათ, თემებზე პასუხის გაცემა
ამ განყოფილებაში თქვენ არ შეგიძლიათ საკუთარი წერილების რედაქტირება
ამ განყოფილებაში თქვენ არ შეგიძლიათ საკუთარი წერილების წაშლა
ამ განყოფილებაში თქვენ არ შეგიძლიათ ხმის მიცემა კენჭისყრისას


Powered by phpBB 2.0.1 © 2001, 2002 phpBB Group

RE:Action Georgia without Russian troops!